به گزارش مِهستان رسانه؛ چندی پیش بود که رئیس بازرسی منطقه یک کشور و بازرس کل استان تهران از اعلام جرم علیه تعاونیهای مسکن مهری که در ساخت و تحویل واحدهای مسکونی متقاضیان تأخیر کردهاند خبر داد.
حال به بازخوانی پرونده یک پروژه مسکونی عظیم در شهر مِهستان از توابع شهرستان ساوجبلاغ استان البرز می پردازیم و قضاوت را به مردم می سپاریم که چرا تاکنون این همه بدعهدی و خلف وعده در تکمیل و تحویل واحدهای مسکونی این پروژه صورت گرفته است.
پروژه مسکونی 4449 واحدی با عنوان «ریحانه» در مساحت تقریبی به وسعت ۲۶ هکتار در ورودی شهر مِهستان واقع شده است که بلوک های آن 11 الی 18 طبقه می باشد و واحدهای یک خوابه آن به متراژ تقریبی 64 متر مربع، واحدهای دو خوابه به متراژ تقریبی 99 متر مربع و واحدهای سه خوابه به متراژ تقریبی 112 مترمربع می باشند.
تعدادی از واحدها دارای پارکینگ مسقف و انباری می باشند. سیستم گرمایش موتورخانه مرکزی با پکیج به همراه نصب. سیستم سرمایشی نیز کانال کشی جهت کولر آبی و بلوک ها دارای آسانسور است.
گزارش ۲۰ تیر ۱۳۹۴
۱۰ سالی است که پیشانی شهر جدید هشتگرد به واسطه وجود اسکلت ساختمانهای نیمه کاره ناهنجار و نازیبا شده و این در حالی است که حکایت این اسکلتها که آسمان شهر را می خراشد در نوع خود خواندنی است.
اگر از اتوبان کرج به سمت قزوین رفته باشید به شهر جدید هشتگرد که نزدیک می شوید از دور اسکلتی فلزی و غول آسای را خواهید دید که در ورودی شهر جا خوش کرده و شبیه جوشی چرکین روی پیشانی شهر نشسته است در حالی کل شهر جدید هشتگرد پُشت قد بلند این پروژه پنهان مانده است. به گفته برخی از شهروندان قدیمی ۱۰ سالی است که اسکلت فلزی پروژه ریحانه در بدو ورود به شهر به آنها سلام می کند.
محمدرضا اقدسی یکی از ساکنان شهر جدید هشتگرد در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار می دارد: این ساختمان ها در ورودی شهر جدید هشتگرد از حدود ۱۰ سال پیش به صورت نیمه کاره رها شده و سیمای ورودی شهر را ناهنجار کرده است.
علی امینی یکی دیگر از ساکنان شهر جدید هشتگرد می گوید: مجموعه نیمه کاره تعاونی مسکن ناجا، واقع در شهر جدید هشتگرد پس از توقف کامل پروژه ساختمانی و خاموش شدن تابلو روزشمار اتمام پروژه به حال خود رها شده است و این سیما برای شهری که جدید نام گرفته است نازیبا است.
تکلیف پروژه ورودی شهر جدید هشتگرد در هاله ای ابهام
زهرا نظری یکی دیگر از ساکن شهر جدید هشتگرد در ادامه می افزاید: ۸ سالی است که در این شهر ساکن شده ایم از ساکنان قیمی تر شنیده ام که عمر پروژه ۱۰ ساله است و مربوط به شرکت تعاونی ناجا است.
در این خصوص محمدرضا توکلی مدیرعامل شرکت عمران شهر جدید هشتگرد در گفتگو با مهر گفت: این ساختمان ها مربوط به شرکت تعاونی ناجا است که در بهترین منطقه شهر واقع شده و متأسفانه تعطیلی ۱۰ ساله آن باعث شده است که سیمای شهر نازیبا شود.
وی ادامه داد: کلنگ ساخت این شهرک سال ۸۴ به زمین زده شد. در این پروژه ۴ هزار واحد مسکونی در نظر گرفته شده است ولی پس از چندی این پروژه تعطیل شده است و تکلیف تکمیل پروژه در هاله ای از ابهام است.
پروژه مسکونی ریحانه سال ۷۶ مجوز ساخت دریافت کرد
مدیرعامل شرکت عمران شهر جدید هشتگرد با اشاره به اینکه بخشی از خیابان ها و معابر دسترسی به مسکن مهر شهر جدید هشتگرد از میان این پروژه عبور می کند، گفت: به دلیل حصار کشی دور تا دور این پروژه اجازه تکمیل مسیرهای دسترسی مسکن مهر با مشکل مواجه شده است.
وی در پایان گفت: این پروژه ها ربطی به پروژه مسکن مهر شهر جدید هشتگرد ندارد، اما چون زمین آن از شرکت عمران خریداری شده است باید مصوبات آن هر چه سریع تر تعیین تکلیف شود.
برای روشن تر شدن موضوع گزارش به سراغ اصغر آقایی نایب رئیس شورای شهر جدید هشتگرد می رویم؛ وی با اشاره به وجود ۵ هزار واحد بنیاد مسکن تعاونی ناجا در ورودی شهر هشتگرد گفت: از ابتدای سال ۷۶ که برای شروع این واحدها مجوز ساخت صادر شد تا سال ۸۸ چند صد واحدی از این مجموعه مجوز بهره برداری دریافت کرد اما متاسفانه اکنون تنها شاهد حضور اسکلت های عریان این مجموعه عظیم در کنار میدان امام خمینی شهر جدید هشتگرد هستیم.
وقتی سیاست مجریان پروژه تغییر می کند
وی در ادامه خاطرنشان کرد: اعضای شورای شهر جدید هشتگرد تاکنون پیگیری های جدی در رابطه با تعیین تکلیف این پروژه انجام داده اند که در راستای آن حدود ۲ ماه پیش نشستی با مسئولان شرکت تعاونی ناجا برگزار کردیم.
آقایی ادامه داد: علاوه بر نشست های متعدد مکاتبات بسیاری با مسئولان این شرکت تعاونی انجام دادیم که متاسفانه پاسخ های قانع کننده ای دریافت نکردیم.
این مسئول اضافه کرد: در نشستی با حضور مسئولان، تعاونی ناجا تعهد داد تا ظرف مدت یک ماه دیوارهای اطراف پروژه ریحانه را برداشته و نمای ساختمان ها را درست کنند زیرا اسکلت های نیمه کاره چهره شهر را نازیبا کرده و حالت کارگاهی به شهر داده است.
نایب رییس شورای شهر جدید هشتگرد گفت: این پروژه نیمه کاره قطعا در جذت سرمایه گذار در توسعه امکانات شهر تاثیر گذار خواهد بود.
آقایی اضافه کرد: زمزمه هایی شنیده می شود که؛ سیاست های مدیران برای سرمایه گذاری تغییر کرده و این پروژه زیان ده شده است.
مشکل اصلی بر سر راه پروژه ریحانه نقدینگی و عدم بودجه است
در ادامه به سراغ سرپرست شهرداری شهر جدید هشتگرد می رویم. محمد میبدی آقایی در این خصوص گفت: طبق هماهنگی با شورا و فرمانداری و همچنین با شرکت عمران شهر جدید هشتگرد مذاکراتی انجام شد تا تمامی فاز یک این شهر در اختیار شهرداری قرار گیرد و شهرداری هم با مشارکت بخش خصوصی انجام پروژه های مانند ایجاد فضای سبز، افزایش سرانه های فضای سبز و خدماتی تفریحی را انجام دهد.
آقایی میبدی در ادامه خاطرنشان کرد: مذاکراتی با محوریت استانداری البرز در حال انجام است و برای به نتیجه رسیدن آن یک فرصت ۲ ماهه تعریف شده است.
وی در ادامه با تاکید بر انجام مذاکرات با مدیران شرکت عمران و تولیدی نیرو وابسته به ناجا گفت: چندین بار در خصوص ادامه پروژه ریحانه با آنها نشست هایی برگزار شده است مشکل اصلی بر سر راه پروژه نقدینگی و نبود بودجه است.
آقایی میبدی افزود: به دلیل تغییر مدیریت در شرکت عمران و تولیدی نیرو اکنون برنامه های پیشرفت پروژه تغییر کرده است اما یک اقدام مثبت که در مورد پروژه ریحانه انجام شده این است که ۲ بلوک آن به بنیاد شهید واگذار شده و قرار است به زودی آن را تحویل بگیرند.
میبدی در پایان گفت: همچنین قرار است با برداشته شدن دیوارهای اطراف پروژه شرکت عمران شهر جدید هشتگرد به درون آن ورود کرده و رسیدگی به محوطه داخلی و خیابان کشی های میان مجتمع و فضای سبز آن را انجام بدهد.
پروژه ریحانه در منطقه رو به رشد شهر واقع شده است
پیگیری های خبرنگار مهر برای برقراری ارتباط با مسئولان پروژه ریحانه برای پرسش و پاسخ در مورد چگونگی روند اجرای پروژه راه به جایی نبرد در این خصوص خبرگزاری مهر برای شفاف سازی پذیرای نظرات مسئولان این پروژه است.
به گزارش خبرنگار مهر، مجتمع بزرگ مسکونی ریحانه در زمینی به مساحت ۴۵۰ هزار متر مربع مشتمل بر ۲۴۰ هزار متر مربع مسکونی، ۱۲۰ هزار متر مربع شامل کاربری های، فضای سبز، اماکن مذهبی، مراکز فرهنگی و آموزشی، سالن های ورزشی و مراکز درمانی است ۹۰ هزار متر مربع خیابان ها و راه های ارتباطی اصلی، در فاز ۴ شهر جدید هشتگرد واقع شده است.
به گفته کارشناسان این مجتمع در منطقه ای پویا و رو به رشد احداث شده است. استفاده حداکثر از اقلیم و رعایت عرف و مناسبات محلی و موازین اسلامی در ارتباط با واحد های مسکونی و نحوه چیدمان و مجاورت آنها با یکدیگر در راستای توجه به عوامل اقتصادی - فرهنگی مطابق با پیشرفت زمان از ابتدای طراحی و اجرای این مجتمع مورد توجه سازندگان این مجموعه بوده است.
زیر بنای کل مجتمع مسکونی ریحانه بیش از ۶۶۷ هزار متر مربع است که ۳۷۴ هزار متر مربع آن بنای مفید است، این مجموعه شامل ۴ هزار و ۵۸۵ واحد مسکونی است. طراحی مجتمع شامل ۷ تیپ متفاوت است که بر حسب تیپ تعداد طبقات از ۱۲ الی ۱۸ طبقه متغیر است سازه این پروژه ترکیبی از سازه های فولادی دارای سیستم سازه ای دو گانه (قاب خمشی + سیستم مهار بندی) و سازه های بتن آرمه دارای سیستم سازه ای دو گانه (قاب خمشی + دیوار برشی) است.
ساختمان های متروکه و نیمه کاره معضلی که گریان شهرها را گرفته است
در پایان باید گفت؛ وقتی که حرف از سیمای شهر به میان می آید آنچه از شهرهای امروزی در ذهن تداعی می شود نقشه ای است از طرح ها، رنگ ها و فرم هایی که با چشم و ذهن شهروندان عجین شده است.
و این در حالی است که؛ یکی از مشکلات اساسی موجود در شهرها که روی نما و سیمای شهری اثر نامطلوب و ناخوشایندی دارد، ساختمانهای متروکه و نیمه ساخته ای است که به عنوان یک معضل اساسی در شهرها خود نمایی می کند.
به منظور جلوگیری از رها کردن ساختمانهای نیمه تمام و مدیریت بر ساخت و سازهای شهری و جلوگیری از اتلاف منابع ملی و معطل نماندن بناهای نیمه کاره و نیز کسانی که در ميدانها و معابر اصلی شهر اقدام به ساختمان می کنند، مالکان املاک و اراضی مکلفند بر اساس زمانبندی قید شده در پروانه ساختمانی اقدام به اتمام بنا کنند در غیر اینصورت مشمول جرایم قانون نوسازی و عمران شهری خواهند شد، ولی آیا این قانون اعمال می شود؟
گزارش 6 مهر 1399
برابر اعلام صندوق تعاون و سرمایه گذاری مسکن فرماندهی انتظامی البرز بنیاد تعاون ناجا در نظر دارد تعداد 1633 واحد مسکونی با پیشرفت فیزیکی حدود 30 الی 80 درصد از پروژه 4449 واحدی ریحانه هشتگرد واقع در استان البرز شهرجدید هشتگرد، محله 2 ، فاز 4 درصورت داشتن متقاضی جهت واگذاری به کارکنان اعضاء کد 62 به شرح زیر واگذار نماید.
مشخصات پروژه
سازه اسکلت بتنی و فلزی در 9 بلوک 11 الی 18 طبقه و دارای 539 واحد یک خوابه به متراژ تقریبی 64 متر مربع، 786 واحد دو خوابه به متراژ تقریبی 99 متر مربع و 308 واحد سه خوابه به متراژ تقریبی 112 مترمربع می باشد.
تعدادی از واحد ها دارای پارکینگ مسقف و انباری می باشد.
سیستم گرمایش : موتورخانه مرکزی با پکیج به همراه نصب.
سیستم سرمایش: کانال کشی جهت کولر آبی.
دارای آسانسور و نقاشی می باشد.
تسهیلات
الف: وام مسکن طرح حکمت(کد62) تا سقف 500 میلیون ريال
ب: وام بانک مسکن به مبلغ 100 میلیون تومان
ج: قیمت پیشنهادی و متراژ:
قیمت پایه با لحاظ 10% تخفیف برای کارکنان ناجا (اعضاء کد 62) هر متر مربع حدود 55.000.000 ريال.
توضیحات : مبلغ مذکور به صورت علی الحساب بوده و قیمت نهایی در روز عقد قرارداد و متناسب با موقعیت واحد تعیین خواهد شد.
د: نظام پرداخت ثمن معامله:
1) پیش پرداخت به میزان 40 درصد ثمن معامله
2) وام کد 62 به مبلغ 500 میلیون ريال و استفاده از موجودی پس انداز کد 62.
3) تسهیلات بانک مسکن (طرح اقدام ملی) به مبلغ 100 میلیون تومان با سود 18 درصد بانکی
4) تحویل واحد 10 درصد ثمن معامله
5) باقیمانده بصورت اقساط مساوی تا زمان تحویل واحد.
زمان تحویل
زمان تحویل اسفند ماه 1400
گزارش ۱۵ شهریور ۱۴۰۰
مدیرعامل شرکت عمران شهر جدید هشتگرد استان البرز از تصمیم نهایی برای پروژه نیمه کاره ریحانه موصوف به ساختمانهای ناجا در این شهر خبر داد.
مسعود حق لطفی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا ضمن اشاره به سیاست های وزارت راه و شهرسازی و شرکت مادر تخصصی عمران شهرهای جدید گفت: در نشستی که با حضور معاونین وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل بنیاد تعاون ناجا برگزار شد برساماندهی این پروژهها تاکید و توافق نهایی انجام شد.
وی افزود: این مجموعه چهار هزار و ۶۰۰ واحدی که در سال ۹۰ کار ساخت آن آغاز و بنا به دلایلی سال ۹۳ متوقف شده بود ، ساماندهی آن یکی از مطالبات جدی مجموعه شرکت عمران و ساکنان شهرجدید هشتگرد بوده که با همت معاونین وزیر راه وشهرسازی و مدیر عامل بنیاد تعاون موضوع بررسی و جمع بندی شد و ظرف هفته آتی وارد فاز بعدی می شود.
حق لطفی گفت: شرکت عمران ادامه ساخت پروژه ناجا را بعد از تحویل با قید فوریت آغاز خواهد کرد.
پروژه ریحانه در ورودی شهرجدیدهشتگرد به مساحت ۲۵ هکتار در ۲۵ بلوک با چهارهزارو۶۰۰ واحد بوده و برای این پروژه ۲۰ هکتار فضای سرانه عمومی اعم از خدمات رفاهی، فضای سبز، کتابخانه، مسجد، مدرسه و فضای ورزشی در نظر گرفته شده است.
گزارش 30 مرداد 1401
پروژه ریحانه(موصوف به ناجا) در ورودی شهر جدید مهستان در مساحتی به وسعت ۲۶ هکتار در ۲۵ بلوک و ۴۵۰۰ واحد احداث گردیده که بیش از ده سال از آغاز عملیات اجرایی آن میگذرد و متاسفانه از سال ۹۱ متوقف و به صورت اسکلت ساختمانهای نیمه کاره باقی مانده است و این موضوع به دلیل موقعیت پروژه مذکور در ورودی شهر به هیچ وجه زیبنده شهر جدید نبوده و نیازمند همتی مضاعف جهت تامین یکی از خواسته های به حق شهروندان می باشد.
در همین راستا صبح امروز شنبه مورخه ۱۴۰۱/۰۵/۲۹ ، اعضای شورای اسلامی شهر جدید مهستان به همراه سرپرست شهرداری ، با حضور در دفتر سردار درویش مدیرعامل بنیاد تعاون ناجا در کشور ، با ایشان دیدار و گفتگو کردند.
در این دیدار ، تعیین تکلیف پروژه بلاتکلیف مانده ریحانه به عنوان بخشی از دغدغههای چندین ساله شهروندان عنوان گردید که در نهایت مسئولین مربوطه اعلام داشتند که مقرر گردیده تا ارزش کارشناسی خرید پروژه ریحانه به مبلغ ۲۰۰۰ میلیارد تومان توسط وزرات راه و شهرسازی تامین اعتبار و بصورت نقد و تهاتر ملکی در شهرهای جدید کشور کارسازی گردد.
در کنار این موضوع ، راهکارهای دیگری نیز از جمله بهره مندی از ظرفیت بخش خصوصی مطرح شد که در صورت نیاز به عنوان راه حل های جایگزین برای برون رفت از این مشکل و ساماندهی پروژه بکار گرفته شود.
بدون شک راه اندازی این پروژه به دلیل حجم آن ، در کنار توجه به منابع ملی ، ایجاد اشتغال ، تقویت صنوف مرتبط با صنعت ساختمان ، رونق اقتصادی در شهر ، همچنین تاثیر بسزایی در زیبایی بصری و بهبود سیما و منظر شهری خواهد داشت.
گزارش 23 اردیبهشت 1403
استاندار البرز از تعیین تکلیف و فعال سازی دوباره کارگاه احداث پروژه چهار هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی موسوم به «ریحانه» در ورودی شهرجدید مهستان این استان طی چند روز آینده خبر داد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، "مجتبی عبداللهی" روز یکشنبه در نشست قرارگاه مسکن البرز که با موضوع تامین مسکن نیروهای مسلح استان برگزار شد، افزود: این پروژه از سال ها پیش نیمه کاره رها شده بودکه با تکمیل آن بخش بزرگی از نیاز مسکن کارکنان نیروهای مسلح را تامین می کند.
وی گفت : این پروژه با همکاری نیروهای مسلح استان تکمیل و به کارکنان آنها واگذار خواهد شد.
استاندار البرز گفت: تکمیل و تعیین تکلیف پروژه های نیمه کاره دیگر مسکونی استان نیز در دست بررسی و اقدام قرار دارد.
وی افزود: انتظار میرود نیروهای مسلح مستقر در استان نیز پیگیری های لازم را برای تحقق مصوبات داشته باشند.
گزارش 27 مرداد 1403
سرپرست و عضو هیئت مدیره شرکت عمران شهر جدید مِهستان در جمع خبرنگاران گفت: پروژه 4600 واحدی «ریحانه» طبق توافق نهایی نیروی انتظامی و شرکت عمران مهستان تعیین تکلیف شده و طی هفتههای آینده عملیات اجرایی آن با رویکرد تازه ای آغاز خواهد شد.
بنابر این گزارش؛ در 12 دیماه 1403، فرماندار شهرستان ساوجبلاغ به همراه اعضای شورای شهر و شهردار مِهستان از این پروژه بازدید نموده و قول مساعد دادند تا با پیگیری های انجام شده، تکلیف 1000 واحد آن مشخص و واگذار گردد.
و در آخر
حال این سئوال پیش می آید که آیا نظام مهندسی ساختمان بر روند تکمیل واحدهای این پروژه نظارت دارند و با گذشت بیش از 15 سال از ساخت بلوک ها، آیا واحدهای مسکونی نوساز محسوب می شوند یا 15 سال ساخت؟
انتظار می رود که سازمان بازرسی کل کشور به پرونده این پروژه ورود کند تا دیگر شاهد بدعهدی و خلف وعده متولیان امر نباشیم و درصورتی که اینبار نیز خلف وعده شود، علیه تمام متولیان امر اعلام جرم شود تا این پروژه و پروژه ساخت بیمارستان شهر مِهستان به سرانجام قابل قبولی برسد.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |
کلیه حقوق برای «مِهستان رسانه» محفوظ است