به گزارش مِهستان رسانه؛ ساعت ۹ صبح بود که با حجت الاسلام حسین فلاحتکار، دبیر امور مساجد شهرستان ساوجبلاغ وقت مصاحبه اختصاصی داشتیم، او با رویی گشاده اما با دستی شکسته که به گفته خودش در ورزش آسیب دیده است پذیرای ما بود.
حجت الاسلام حسین فلاحتکار حدود ۲ سال است که دبیر امور مساجد شهرستان ساوجبلاغ میباشد.
وی متولد ۱۳۶۲ روستای شهید پرور خور شهرستان ساوجبلاغ است، در ادامه گفتگوی ما با این مسئول را پیرامون امور مساجد دنبال کنید.
فلاحتکار در ابتدای گفتگو به تعداد مساجد شهرستان اشاره کرد و افزود؛ مسئولیت بنده در امور مساجد در بخش مرکزی شهرستان ساوجبلاغ است که از ۴۵ مسجد، ۱۶ مسجد شهری و ۲۹ مسجد روستایی تحت پوشش می باشد.
وی به برپایی نماز صبح در مساجد اشاره کرد و گفت؛ تعدادی از مساجد سه وعده و مساجدی هم دو وعده اقامه نماز می کنند.
ایشان اشاره ای به احکام مسئولیت ائمه جماعت کرد و گفت؛ تمام ۴۵ مسجد و امنای آنها دارای حکم مسئولیت یک ساله میباشند که همه ساله بر اساس فعالیت و ارزیابی آنها با مصوبه شورای امور مساجد احکام به صورت3،2،1ساله تمدید می شود.
حجت الاسلام فلاحتکار به ارزیابی فعالیت امامان محله اشاره کرد و افزود؛ ۲۵ ام تا آخر هر ماه لیست گزارش ماهیانه ی هر مسجد در ۱۸ بند تکمیل و بر اساس امتیاز رتبه بندی میشوند که در نهایت حمایت مادی و معنوی از آنها بر همین اساس صورت میپذیرد.
فلاحتکار عنوان امامان محله را جایگزین ائمه جماعات مساجد کرد و گفت؛ هر روحانی مسجد فقط وظیفه ی اقامه نماز ندارد و به عنوان امام محله مشکلات مردم را رصد و پیگیری میکند.
وی به دیدار مردمی امام جمعه شهرستان با مردم اشاره کرد و افزود؛ روزهای شنبه هر هفته همزمان با نماز مغرب و عشا در یک مسجد پای صحبت مردم مینشینیم و از مسولینی که مردم با آنها کار دارند با امور مساجد همراه میشوند و در نهایت مصوبات دیدار مردمی با امامان محله ثبت و تاحصول نتیجه پیگیری می شوند.
فلاحتکار همچنین عنوان کرد؛ جمعه های یک هفته در میان یک ساعت و نیم قبل از نماز جمعه جلسات مستمر با امامان محله برگزار می شود، در این جلسه به فراخور مشکلات محل، مسئول مربوطه نیز به جلسه دعوت می گردد.
وی به تعامل مساجد با بسیج اشاره کرد و گفت؛ در روز ملی مساجد که همه ساله برگزار می شود از مساجدی که در طول سال برنامه های متنوع فرهنگی همچنین با پایگاه بسیج تعامل سازنده داشتند تقدیر می گردد.
دبیر امور مساجد شهرستان ساوجبلاغ به درآمدزایی مساجد اشاره ای کرد و گفت؛ هر مسجد که امکان ساخت واحد تجاری برای بهرهبرداری در شغل نانوایی و یا مشاغل مرتبط دیگر داشته باشند، مسئولین مربوطه با آنها مساعدت و روند فعالیت تجاری آنها برای درآمد زایی تسهیل می شود.
ایشان به نقش و جایگاه بانوان در مساجد اشاره کرد و گفت؛ همسر اینجانب و همسر امام جمعه محترم به دیدار همسران ائمه جماعات مساجد می روند و بانوان قبل از نماز مغرب شنبه های ملاقات مردمی امان جمعه مشکلات حوزه زنان را از بانوان نمازگزار پیگیری مینمایند، همچنین منزل امام محله میروند و از همسر آنان تجلیل به عمل می آورند.
حسین فلاحتکار در آخر به جلسات فصلی امامان محله، امنا و خدام اشاره کرد و گفت؛ سه بار در سال نشست توجیهی برگزار میشود، همچنین اردوی سالیانه نیز به صورت خانوادگی برای آنها برگزار می گردد.
بنابراین گزارش؛ از بین ۴۵ امام محله، جوان ترین آنها حدود ۲۸ سال و مسن ترین آنها بالای ۷۰ سال میباشند که میانگین سنی را میتوان ۴۵ سال عنوان نمود.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |
کلیه حقوق برای «مِهستان رسانه» محفوظ است